Gaby Castel arbejder ud fra sit eget studie i det centrale Paris og er en prisvindende tatovør, der skaber neo-traditionelle geisha-inspirerede portrætter.

Fra oprettelsen af L'Encre du Kraken til at vinde pris efter pris ved tatoveringskonferencer, har Gabys karriere bragt hende overalt i verden hvor hun har skabt rigt detaljerede og farverige kunstværker.

Vi tog en snak med Gaby om hendes inspirationer, hvordan hun arbejder med geisha-temaet og hendes håb for fremtiden!

Hvad inspirerede dig til at blive tatovør?

Lige siden jeg var ung, har jeg set tv-programmer såsom Ink Master og Best Inkog jeg elskede dem.

Men jeg troede aldrig, jeg ville blive tatovør! Det var først, da jeg blev tatoveret af min mester, og han så min tegning, at han fortalte mig, at han tog lærlinge ind.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Jeg vil sige, at det bedste er at være i stand til at skabe, hvad der er i mit sind og overføre det til huden, hvilket er et vidunderligt lærred til kunst! Jeg vil også gerne hjælpe folk med at få mere selvtillid og hele fra deres traumer, eller bare acceptere sig selv, det er det bedste.

Hvor finder du kunstnerisk inspiration?

En stor del af min inspiration kommer fra naturen, japansk æstetik, popkultur og også mange forskellige kunstnere såsom malere og skulptører.

Hvordan vil du beskrive din tatoveringsstil?

Min kunst blander de stilarter, jeg godt kan lide – det er en kombination af neo-traditionel, neo-japansk, manga, illustration og grafisk kunst.

Hvordan foregår din designproces normalt?

Det, der tager mig mest tid, er research - jeg kan bruge timer på at lede efter perfekte referencer! Når jeg har tilstrækkeligt, begynder jeg at redigere med referencer og så tegner jeg på det, maler, tilføjer teksturer, makeup, hår og meget mere. Hver enkelt tegning kræver minimum en dags arbejde.

Kunne du tænke dig at arbejde mere i sort og gråt, eller foretrækker du farver?

Jeg lavede meget sort og gråt arbejde tidligere, men nyder nu en mere farverig stil! Jeg kan også godt lide monokromatisk kunst, og sort og grå med et strejf af farve ser også fantastisk ud, så det er også noget jeg gør i. Men jeg synes, jeg er mindre god til sort og gråt arbejde!

Hvad er den mindste tatovering, du har lavet, og hvad er den største?

Wow, det er svært at sige! Den mindste er nok det ene bogstav, jeg lavede, da jeg begyndte, og det største, som jeg har lavet på to dage, er en havgeisha, tatoveret på Corsair Tattoo Ink 2022. Det største, jeg har lavet, der tog mere end to sessioner, var et farveværk til et helt ben med forskellige elementer og sæsonbestemte geishaer.

Hvad er de mest interessante variationer af geisha-temaet, som du har lavet?

For mig personligt er det "mad"-tema-geishaen, som jeg lavede for en kok (jeg vil gerne lave flere "jobrelaterede" geisha-tatoveringer) og "pirat"-geishaen, fordi jeg bare elsker pirater. Det er grunden til at min butik hedder "Krakens blæk" (L'Encre du Kraken).

Du har lavet en masse Studio Ghibli-inspirerede tatoveringer – er der en karakter, du ikke har lavet endnu, men gerne vil?

Åh ja! Jeg ville elske at lave Howl i kvinde- eller geisha-stil, og Chihiro i en badass-stil!

Hvem ville være din drømmepartner til en samarbejds-tatovering?

Jeg har altid elsket Pirojenkos arbejde, det ville være en drøm at samarbejde. Og selvfølgelig Waler Montero, som også inspirerer mig meget.

Hvordan kom du på navnet på studiet L'Encre du Kraken?

Jeg er en del af et pirathold, hvis jeg kan sige det sådan! Mine venner og jeg elsker rom (Kraken er også et varemærke for rom), og jeg mødte min elskede i min vens piratbutik, Flibustier. Jeg ville lege med ord, og blæk - "l'encre" står for blækspruttens blæk og for tatoveringer!

Hvem arbejder ellers i dit studie?

Den er stadig under oprettelse, men min partner Gentleman Piercing er der for at give den bedste piercingoplevelse! I forhold til  tatovører har vi Elie Hammond, Mr. Zaccharius, Maxime OKO, Bebe og Robin.

Hvilket tatoveringsudstyr anvender du?

Jeg har altid anvendt Sunskin tatoveringsmaskiner med KWADRON patroner (den bedste kombination for mig), og jeg kan også godt lide FK Irons maskinerne.

Til efterbehandling er det altid Hustle Butter, og Killer Ink for resten selvfølgelig!

Du udgiver en del på TikTok, finder du det nyttigt til at få nye kunder, eller er det bare for sjov?

Først var det for sjov! Men på et tidspunkt havde jeg hundrede, derefter tusind visninger af mine videoer, og jeg havde mange kunder, der kom fra TikTok, så jeg må sige, at det bringer mig nogle kunder. Men nu gør jeg det stadig for sjov, når jeg føler for det. Jeg vil også gerne lave flere informative videoer, så folk kan forstå det arbejde, vi udfører, og den kunst, vi laver.

Hvor mange tatoveringer har du selv, og hvilken er din favorit?

Mere end tyve sikkert, store som små. Min favorit er på min hals – det er en Totoro.

Hvad kan du lide at lave uden for arbejdet?

At skabe! Jeg elsker at tænke på at skabe og drikke og have det sjovt med mine venner – og nyde livet. Jeg er også en filmnørd - jeg ser mange film!

Hvilke andre tatovører ser du op til?

Waler Montero, Thomas Carli Jarlier, Leguyt, Pirojenko, Dave Koenig, Igor Mitrenga og mange flere.

Du ser ud til konstant at vinde priser! Hvilke har du vundet for nylig?

Åh, mange tak! Den seneste var førstepladsen for "Big Piece in Colour" og "Best of Show" på Corsair Tattoo Ink 2022.

Har du planlagt nogle tatoveringskonferencer i fremtiden?

De, der kommer, er Deauville Tattoo Festival i Frankrig i slutningen af august, Urban Land Tattoo Expo i Rom i september og Tattoo Planetarium i Paris i november. Der kommer flere til næste år!

Hvad bringer fremtiden for Gaby Castel?

Godt spørgsmål, jeg ved ikke engang, hvad der kommer i morgen!

Men åbningen af min første rigtige butik tager al min tid. Jeg lægger hele mit hjerte i det og måske senere, ville jeg elske at føre passionerede personer ind i tatoveringens verden – når jeg har mere erfaring.

Vi håber, du har nydt dette interview med Gaby Castel! Sørg for at tjekke hendes utrolige arbejde ud på Instagram og Facebook, og find ud af, hvornår hun besøger en konference nær dig.