Recovery Aftercare er en innovativ virksomhed, baseret i Maryland, USA, der skaber helende efterpleje til tatoveringer, piercinger og kropsmodifikationer.

Her hos Killer Ink elsker vi især Recoverys tatoveringslotion, efterplejesæbe og beskyttende bandager, som alle er med til at lindre huden og fremme en sund heling af din tatoveringskunst.

Vi talte med grundlæggeren Marc Gagnier om, hvordan virksomheden blev grundlagt, hvad de ønskede at opnå, og hvad fremtiden bringer for Marc og Recovery Aftercare!

Hvornår blev Recovery grundlagt, og hvad var værdigrundlaget bag?

Recovery blev grundlagt i 2011, og vores første produkt som Recovery var 1,5 oz piercingsprayen. På det tidspunkt var der ikke mange mærker for efterpleje på markedet til tatovering og piercing, og jeg ønskede at skabe en valgmulighed for piercere og tatovører.

Hvad er din rolle hos Recovery?

Jeg er grundlæggeren af Recovery.

Er du tatovør eller piercer?

Jeg startede i branchen som piercer i slutningen af 1990'erne og stoppede i begyndelsen af 2000'erne for 100 % at fokusere på Painful Pleasures.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du arbejder sammen med hos Recovery?

Vi har et lille, men talentfuldt hold bag brandet. Vi arbejder ekstremt tæt sammen med en kyndig kosmetisk kemiker, der har arbejdet med nogle af de største mærker og producenter i verden, og sørger for, at vores produktsammensætninger er de bedste, de kan være, og at de ingredienser vi bruger er af den allerhøjeste kvalitet.

Udover dem har vi et fantastisk produktionshold, en fantastisk designer, der skaber vores emballage, og selvfølgelig alle de ubemærkede helte, der står for pakningen og forsendelsen for at få produkterne ud til de distributører og butikker, der har brug for dem.

Hvordan har tatoveringsbranchen ændret sig, siden Recovery blev grundlagt?

Branchen har ændret sig dramatisk siden Recovery blev grundlagt! I mindre omfang er det ændret i forhold til efterpleje. Recovery er blevet en favorit i butikker over hele verden - især Derm Shield tatoveringsbandagen. Rigtig mange tatoveringskunstnere og kunder har gjort denne til deres favoritbandage, og det har på en måde ændret hele helingsprocessen. Jeg tror, at der tidligere var en større brug af salver og vaskeprodukter, som er gode muligheder, men kræver en større vedligeholdelse. Derm Shield-bandagen lader folk hele uden alt for meget besvær. Når det er sagt, så klarer Recoverys vaskeprodukter, salver og lotioner sig også fantastisk, og du kan se dem i butikker og på konferencer året rundt.

I større omfang har branchen dog ændret sig til at blive mere generel og inkluderende. Der er så mange flere kunstnere OG kunder i dag, og selve branchen er langt mindre tabu og hemmelighedsfuld, end den var tilbage i begyndelsen af 2000'erne. Recovery som et professionelt varemærke hjælper med denne ændring - eftersom mere pålidelige, rene og betroede mærker bruges mere konsekvent af professionelle, og dermed ændrer branchens ansigt sig også mere.

Hvilke ingredienser er bedst til tatoveringsefterpleje?

Det er svært at sige, for kunder reagerer forskelligt på alle mulige former for ingredienser. Og med sådan noget såsom Derm Shield-bandagener der slet ikke så mange ingredienser, men det er en af vores mest effektive efterplejemuligheder!

For så vidt angår salver og forskellige lotioner til tatoveringsefterpleje, hjælper naturlige blødgørende midler såsom sheasmør og olie fra jojobafrø med at hydrere og fugte huden. Men overordnet set er nøglen til god efterpleje at undgå irriterende stoffer, parabener, parfumer og farvestoffer, der kan skade eller forstyrre huden under helingsprocessen. Recovery holder sig for det meste til naturlige fugtighedsmidler og EU-godkendte blødgørende stoffer såsom panthenol.

Hvad kan dine produkter bruges til udover efterpleje af tatoveringer?

Recovery tilbyder også efterplejeprodukter til piercing, såsom Smelly Gelly.

Hvorfor er det bedre at bruge produkter med naturlige ingredienser?

Naturlige ingredienser indeholder en masse vitaminer og mineraler, som vores hud reagerer positivt på, såsom E-vitamin og C-vitamin, der har anti-inflammatoriske virkninger. Så vi forsøger at bruge et væld af naturlige fugtighedsmidler og blødgørende stoffer i vores produktsortiment. Når det er sagt, er Recovery ikke en 100 % naturlig produktlinje, men selv de kemiske ingredienser, vi bruger, er EU-godkendte og sikre for huden.

Hvordan hjælper Recovery Tattoo Lotion med helingen af tatoveringer?

Recovery Tattoo Lotion bruger mange af disse naturlige fugtighedsmidler, som jeg nævnte tidligere: sheasmør, olie fra jojobafrø, vindruekerneolie osv. Det lindrer huden og reducerer irritation under helingsprocessen.

Hvordan hjælper din tatoveringslotion helede tatoveringer med at se bedre ud?

Fordi Tattoo Lotion er så fuld af naturlige fugtighedspræparater, kan den fjerne enhver form for tør hud, skællet hud eller afskalning, der får en tatovering til at se falmet ud og styrke værkets oprindelige livlighed.

Hvorfor bruge dødehavssalt til piercinger frem for kun havsalt?

Historisk set er Dødehavsalt blevet brugt mere til terapeutiske formål end almindeligt havsalt. For eksempel kan du putte almindeligt havsalt på din mad, men du kan ikke salte din mad med salt fra Det Døde Hav. Denne salt har en lavere koncentration af natriumchlorid end almindeligt havsalt, og flere forbindelser og bromider, der hjælper med at forny huden. Samlet set er det bare et mere lindrende og helende valg for en ny piercing. Havsalt kan også bruges... brug blot ikke bordsalt!

Hvordan hjælper din Tea Tree Oil nye og eksisterende piercinger?

Tetræsolie hjælper dybest set med at reducere de irriterende buler, du nogle gange får efter en piercing. Men det er også bare et rigtig godt fugtighedsmiddel, så det vil hjælpe med at fjerne enhver afskalning eller skorpe under eller efter helingsprocessen af piercingen.

Hvad er forskellen på dit Lustra komprimerede håndklæde og traditionelle papirhåndklæder?

For det første er Lustra håndklæder biologisk nedbrydelige, så de gør hele din opbygning mere miljøvenlig. Men derudover er papirhåndklæder langt mere absorberende end Lustra, mens Lustra bare tørrer rester væk uden at suge det hele op. De vil heller ikke revne eller flænge, mens du tørrer dine kunders hud. Desuden er Lustra bare meget blødere end et almindeligt papirhåndklæde. Du får en rigtig blød og ren tørring med Lustra.

Hvad er dit bedste råd til at påføre Derm Shield på en succesfuld måde?

Derm Shield er virkelig nemt at påføre. Det vigtigste råd er at sikre, at der ikke er nogen rester på huden, før du påfører bandagen. Du skal kunne duppe tatoveringsstedet tørt. Derm Shield kan reagere på grøn sæbe, så sørg for, at området er virkelig rent. Det andet råd ville være at efterlade en 1 til 2 tommer margen til din tatovering, når du klipper din bandage til. På den måde, hvis kanterne begynder at krølle eller løfte sig, har du lidt ekstra plads, og din tatovering er stadig sikker.

Hvorfor ville nogen bruge en sort Derm Shield bandage i stedet for en gennemsigtig?

Den sorte Derm Shield-bandage er den bedste mulighed for en, der bliver tatoveret om sommeren. Den er mat og beskytter nye tatoveringer mod UV-stråler. Det er stadig ikke tilrådeligt at være lemfældig og svømme i timevis, når du har en Black Derm Shield-bandage på, men det gør det i det mindste meget mere sikkert at træde udenfor i solen og vide, at du ikke skader din tatovering på nogen måde.

Hvad gør din Stencil Lock-creme så effektiv?

Det bedste ved Stencil Lock er, at den er så let, og blot et par dråber løser problemet. Du får en helt ren stenciloverførsel med cirka tre dråber. Ligesom alle andre Recovery-produkter har den heller ingen irriterende stoffer i opskriften, så du kan regne med, at den er venlig mod huden for enhver kunde. Vi er kommet langt i forhold til at bruge den gamle Speed Stick til effektive stenciloverførsler!

Hvad bruges Smelly Gelly til?

Smelly Gelly kan bruges til piercing OG gendannelse af tatovering. Da vi først lancerede det, var det piercing-fokuseret, men flere og flere personer bruger det også til tatoveringer. Det er i bund og grund en rigtig god balsam, der mindsker irritation under helingsprocessen.

Hvordan vælger du dine sponsorerede kunstnere?

Dette er et svært spørgsmål at svare på, da vi virkelig prøver at tænke på "sponsorater" eller "hold" på en anderledes måde end mange mærker eller virksomheder gør. Vi kan godt lide at støtte kunstnere, der virkelig bruger og nyder mærket, og forsøger at undgå NASCAR-procesvejen, som vi ser mange virksomheder gå ned ad. De kunstnere, vi betragter som "sponsorerede", tagger ikke bare vores produkter, vi kan rigtig godt lide at bringe dem med ind i brandet, lytte til, hvad der mangler, og søge deres feedback og erfaringer om nye ting, før de udgives.

Hvilke tatovører er du mest begejstret for lige nu?

Åh, det er svært at sige. Der er så mange dygtige kunstnere derude lige nu. Jeg ved ikke, om jeg kun kan vælge en eller to, men jeg lægger altid mærke til kunstnere, der gør noget nyt og anderledes for at skubbe branchen i nye retninger med deres stilarter.

Hvilke nye produkter vil du forkæle os med næste gang?

Jeg kan ikke ødelægge nogen store overraskelser, men vi har noget PMU-efterpleje på vej. Recovery vokser altid!

Hvor mange piercinger, tatoveringer eller kropsmodificeringer har du, og hvilken er din favorit?

Da jeg havde flest, var stort set enhver del af min krop piercet, sammen med hudpiercinger - omkring 25 piercinger i alt. Nu har jeg fem piercinger tilbage, sammen med min splittelse af tungen og en magnet implanteret i min finger, plus to små tatoveringer og min venstre arm tatoveret.

Har du planer om fremtidige kropsmodifikationer?

Jeg har ikke planlagt noget til kropsmodifikationer, men jeg vil gerne have et af mine ben tatoveret.

Er du på vej på nogle konferencer i 2023?

Du vil ikke se en Recovery-stand ved dit næste show, men du vil helt sikkert se mærket! Vi arbejder virkelig tæt sammen med vores distributionspartnere for at repræsentere os på udstillinger, så der altid er Recovery til rådighed!

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Jeg elsker at være en del af en branche, der altid vokser og ændrer sig. Det er også bare rart at kunne give kunstnere det, de har brug for, alt sammen fra én pålidelig kilde. Dengang jeg startede, var det ikke særlig populært. Det at have professionelle distributører, pålidelige mærker og support til kunstnere hjælper med at lede branchen fremad og få den til at vokse. Det er helt generelt bare en spændende proces.

Hvad byder fremtiden på for Recovery og for dig?

Recovery vil fortsætte med at vokse sammen med branchen. Vi sigter efter at imødekomme kunstnerens behov, efterhånden som deres behov udvider sig. Så, som jeg sagde, vil du se noget PMU-efterpleje i nær fremtid, og det samlede produktsortiment vil fortsætte med at udvide sig. Recoverys ansigt har også ændret sig gennem årene med ny emballage, der ser godt ud og fungerer bedre for kunstnere, navnlig en redesignet pakke til Derm Shield, som gør den mere tilgængelig og løser nogle af de irriterende problemer for tatovørerne med de gamle kasser. Vi har en del tricks i ærmet både store og små, men jeg kan ikke afsløre dem endnu...

For mit vedkommende, nok det samme som de sidste 24 år; at fortsætte med at være involveret, hvor jeg kan tilføje værdi.

En kæmpe tak til Marc for at afsløre lidt af Recovery Aftercare-historien!

Glem ikke at tjekke virksomheden ud på Instagram og Facebook, eller tjek hele udvalget af Recovery-produkter, inklusive Derm Shield-bandager, saltvandsspray, oral piercing-efterpleje og efterplejesæbe på Killer Ink-siden!