Cheyenne er virksomheden, der revolutionerede tatoveringslandskabet med opfindelsen af tatoveringsmaskiner i pen-stil og tilbageløbshindrende nålmagasiner, som nu er en industristandard.

Vi tog en snak med chefen for produktstyring og kundeforhold, Richard Weiss, om Cheyennes historie, hvordan teamet udvikler nye produkter, og hvad det næste er, tatoveringsfællesskabet kan vente fra virksomheden!

Hvordan startede Cheyenne?

Cheyenne blev født i 2006. MT.DERM, virksomheden bag mærket Cheyenne, var allerede en pioner inden for kosmetisk og medicinsk indføring af stoffer i huden.

Det var tydeligt , at vi også kunne anvende vores viden og færdigheder på andre områder, og det varede ikke længe, før det stod klart, hvilke fordele vores koncepter ville have for tatovører. Vi havde dog hverken planlagt eller gættet på det tidspunkt, at vi ville ændre tatoveringsverden på den måde!

Kan du fortælle os om teamet hos Cheyenne?

I Cheyenne-teamet er der, ligesom i andre virksomheder, forskning og udvikling, produktstyring, salg og marketing, indkøb og hvad der ellers er nødvendigt for at udvikle, producere og sælge vores produkter.

Vi mener dog, at det ikke er det, der definerer os. Vi er først og fremmest et internationalt, mangfoldigt team, med stor passion for tatoveringer, kunst, håndværk og innovation. Vi ønsker at gøre livet lettere for tatovører, mere behageligt og mere sikkert, og vi nyder at udfordre status quo for at skabe fremragende tatoveringsprodukter.

Hvem har designet Cheyenne HAWK, og hvad var den skabt til?

HAWK blev udviklet i 2006-2007 af en af vores tekniske ingeniører på det tidspunkt. Den var baseret på vores erfaring med Condor, som aldrig gik i serieproduktion. I 2007 lancerede vi den på markedet for at give tatoveringskunstnere en mere håndterbar maskine, der er behagelig at bruge med forskellige nålgrupperinger.

Hvordan opgraderede du Cheyenne HAWK til dets 10-års jubilæum?

10-års jubilæumsudgaven af HAWK er i høj grad baseret på originalen, i forhold til design og teknologi. Begge modeller har en slaglængde på 2,5 mm og er derfor skånsomme shadere. Til ære for den første roterende tatoveringsmaskine med magasinnåle gav vi 10-års udgaven et moderne look i to farvevarianter; mat sort og mat antracit.

Har du planer om at udgive jubilæumsudgaver af alle dine maskiner?

På nuværende tidspunkt har vi ingen planer om at introducere flere jubilæumsmodeller.

Hvad er de væsentligste forskelle mellem HAWK Spirit og Thunder?

HAWK Spirit har en slaglængde på 2,5 mm, hvilket er fantastisk til shading i sorte og grå tatoveringer. HAWK Thunder kommer med en slaglængde på 4,0 mm, hvilket viser dens fordele ved konturer og farvepakning.

Hvordan blev ideen om en tatoveringsmaskine i pen-stil udviklet til HAWK Pen?

Mit svar er uimponerende enkelt; mens der i dag er andre muligheder, plejede det at være altafgørende, at en tatovør kunne tegne. Vi ville gerne udviske grænserne mellem tegning og tatovering.

Hvad er forskellen mellem HAWK og SOL-produkterne?

Vores HAWK-serie er solide tatoveringsmaskiner, uden alt for meget ståhej. Her er fokusset på enkel og pålidelig betjening uden mange ekstra funktioner. Med HAWK Pen Unio, som kombinerer mulighederne fra HAWK Spirit, Thunder og Pen, har vi til en vis grad afveget – men vi synes, det er vigtigt at tilbyde nutidens tatovører vores tre klassikere i én maskine, og nu kan du også justere slaget udover de grundlæggende funktioner.

Alle HAWK-maskinerne kommer også med de klassiske DC-motorer. SOL-serien er den avancerede produktserie. Her finder du de nyeste funktioner, og også flere justeringsmuligheder. Derudover kommer alle SOL-maskiner med moderne børsteløse DC-motorer.

Hvordan hjælper SOL Luna og Terra tilstandskontaktfunktionen tatovører?

Med tilstandskontakten på SOL Luna og Terra kan du skifte mellem to driftstilstande: Steady og Responsive Mode. I Responsive Mode reagerer maskinen på hudens tekstur. Hvis belastningen på motoren stiger, falder stingfrekvensen som reaktion. Dette støtter kunstnerne, når det for eksempel drejer sig om svære nuancer eller fine streger.

I Steady Mode registrerer kontrolenheden enhver stigning i belastningen og forsyner altid motoren med lige netop nok strøm til at holde stingfrekvensen konstant, uanset hudens tekstur. Dette støtter kunstnere ved stregarbejde og farvepakning.

Finder tatoveringskunstnere det nyttigt at kunne justere frekvensen på SOL Nova Unlimited igennem bevægelseskontrol?

Det er en smagssag. De fleste brugere var begejstrede for denne nye funktionstype, som ganske vist kræver lidt tilvænning. Selvfølgelig er der kunstnere, der ikke synes om det, men langt de fleste har hurtigt taget denne type funktioner ind i deres arbejdsproces og kan justere frekvensen hurtigere med én hånd, end det ville være muligt med separate knapper.

Kommer der andre SOL-produkter?

Selvfølgelig!

Hvad er det største salgsargument for HAWK Pen Unio?

Du skal ikke længere binde dig til én slaglængde eller bruge flere maskiner, da slaglængden er trinløst indstillelig fra 2,5 mm til 4,0 mm. Maskinen kan derfor altid indstilles til den præcise styrke, der kræves på det tidspunkt. Andre vigtige punkter er den ekstremt kraftige motor med et kraftigt drejningsmoment, og det aftagelige grebmontering for nem rengøring.

Kan du fortælle os om Steady Mode, der tilbydes af Unio?

På grund af det faktum, at motorens drejningsmoment er så højt, kan den nemt klare en hvilken som helst belastningsforøgelse. I modsætning til Steady Mode i SOL-maskinerne, hvor en kontrolenhed registrerer belastningsændringen og straks kompenserer for den, er der ingen realistisk forekommende belastning, der ville være så høj, at HAWK Pen Unio-motoren ikke kunne klare den.

Hvilke tatoveringsstile udmærker HAWK Pen Unio sig til?

Det er det fantastiske ved HAWK Pen Unio - vi behøver ikke engang anbefale den til en række forskellige stilarter, fordi den justerbare slaglængde bare gør denne maskine fantastisk til alt!

Vil du fortsætte med at lave pen-formede tatoveringsmaskiner?

Selvfølgelig! Vi opfandt den pen-formede tatoveringsmaskine, og den var og er en komplet succes. Der vil altid være pen-formede maskiner i Cheyenne-serien.

Hvad gør Cheyenne-maskiner forskellig fra andre rotationsmaskiner på markedet?

Med alt, hvad vi gør hos Cheyenne, gør vi tatovørernes liv nemmere, mere behageligt og mere sikkert. Det er hvad vi sætter i centrum for vores forskning og udvikling, og det afspejles i alle vores produkter, som anses for at være de bedste og mest pålidelige på markedet.

For at kunne gøre dette investerer vi for eksempel mange penge i vores forskning for bedre at forstå samspillet mellem hud, nåle og tatoveringsblæk. Som udgangspunkt behøver du ikke tænke dig om to gange; du ved, du gør alt rigtigt med Cheyenne.

Hvilken er din mest populære grebstil?

Dette er svært at svare på, fordi grebene til vinklede og pen-formede maskiner ikke er forenelige. Dog er det bemærkelsesværdigt, at tykkere greb klart foretrækkes frem for tyndere.

Kan du fortælle os om den patenterede Cheyenne sikkerhedsmembran?

Membranen er den centrale bestanddel i vores magasiner. Denne gummiforsegling trækker ikke kun nåle tilbage i magasinet, men har den langt mere afgørende funktion som en forsegling. Vores sikkerhedsmembran forhindrer tatoveringsblæk, blod og andre kropsvæsker i at komme ind i grebet og maskinen, hvilket minimerer krydskontaminering.

Dette system er nu kopieret af næsten alle magasinproducenter verden over. Tætheden af sikkerhedsmembranen i Cheyenne tatoveringspatroner er garanteret og opfylder kravene i den europæiske standard DIN EN 17169:2020 Tatovering - Sikker og hygiejnisk praksis. Det dokumenterede bevis for dette er tilgængeligt til download på vores hjemmeside.

Hvordan føles det at vide, at du har sat industristandarden for tatoveringspatroner?

Det føles fantastisk og gør os stolte! At gøre nåle udskiftelige og dermed anvendelige med kun én tatoveringsmaskine har allerede sparet tatovører over hele verden for utallige timers forberedelse og efter-tatoveringsarbejde, som de kan bruge til andre aktiviteter.

Hvad adskiller Cheyenne Capillary-patronerne fra dine andre patroner?

Kapillære patroner løser et problem, som alle patroner deler – at høj præcision og god blækflow ofte udelukker hinanden. For en høj præcision skal nålgrupperingen være godt styret. Hvis du vil opnå dette, især med lineropsætninger i alle retninger, skal patronens spidsåbning være så lille, at afstanden mellem spidsens væg og nålgrupperingen næsten er lig nul. Dette sikrer, at nålen ikke kan "danse rundt" inde i spidsen, og at den vil bevæge sig op og ned meget præcist. Men hvis afstanden virkelig var så lille, ville patronen næppe frigive tatoveringsblæk, og blækstrømmen ville være praktisk talt ikke-eksisterende.

For et højt blækflow skal du derfor have en større åbning i patronspidsen, så tatoveringsblækket også kan flyde. Sådanne store åbninger fører igen til et fald i præcisionen, da nålgrupperingen ikke længere kan styres smidigt og jævnt.

Vi løser denne konflikt med kapillarpatroner. En kanal løber gennem vores patenterede patronspids, som fylder sig selv og et overliggende reservoir med tatoveringsblæk, når nålen dyppes ned i blækhætten. Da kanalen bevæger sig rundt om nålgrupperingen, garanteres en ensartet mætning til enhver tid, hvilket sikrer et fremragende blækflow. Du skal muligvis dyppe patronerne i blækhætten lidt længere end normalt, indtil alt er fyldt op, men du vil blive belønnet med en blækstrøm der er op til 10 gange længere end med konventionelle nålpatroner.

Dette nye patrondesign giver ikke kun enestående blækflow, men sikrer også en stram nålføring, hvilket resulterer i en meget høj grad af præcision. Denne kombination er aldrig set før.

Hvilken slags kunstner kan lide at bruge Clear Craft-patronerne?

Først og fremmest er der kunstnere, der kan lide udseendet og følelsen fra disse patroner, men også dem, der er tilfredse med et mindre udvalg af opsætninger , som de kan købe til en lavere pris. For eksempel Viviana Calvo, Sissy_Ink og Phil Haas fra vores team anvender Craft-patroner.

Hvor vigtigt er det at anvende de rette kabler og tilbehør?

Når du anvender Cheyennes originale kabler eller tilbehør, kan du være sikker på, at alt er tjekket, testet og sikkert. Vi kan ikke give denne garanti for tredjepartsprodukter.

Hvad er forskellene på dine Power Units?

I årevis var PU I og PU II de to strømenheder, der gjorde det muligt for tatoveringskunstnere at få mest muligt ud af Cheyenne-maskinerne.

De er enkle og pålidelige systemer med et klart display i hertz. Maskinerne kunne betjenes fra 60 til 160 Hz med introduktionen af SOL Nova, men en anden PU var nødvendig, da den børsteløse DC-motor i SOL Nova kører fra 25 Hz/4,7 V.

Således blev PU IV introduceret på markedet. I løbet af sin udvikling blev denne kompakte PU udstyret med forskellige ekstra funktioner, herunder magneter til fastgørelse på arbejdsflader, forskellige tilstande til brug af en fodkontakt, stopur til registrering af arbejdstid, displayet i volt eller som et søjlediagram, og et skjult spil.

Hvorfor besluttede du dig for at gøre PU III til en strømforsyning i begrænset udgave?

Der er flere grunde. Først og fremmest ville vi prøve noget nyt. Normalt er begrænsede udgaver bare noget såsom farveversioner, signaturmodeller eller co-brandede produkter. Vi ønskede at begrænse en funktion for forandringens skyld. Selvfølgelig er vi allerede et par skridt foran med vores ideer om, hvad strømenheder skal kunne. Denne begrænsede konceptudgave er der også for at se, hvordan markedet reagerer på gestusstyring, og hvorvidt vi forfølger konceptet videre. For eksempel blev SOL Nova Unlimited stort set godt modtaget.

Kan du fortælle os om inkluderingen af det skjulte spil på PU IV, og hvordan man får adgang til det?

Efter den 150. start starter et klassisk spil automatisk. Du kan også starte spillet direkte ved at trykke på den venstre knap på strømenheden 3 gange med tatoveringsmaskinen slukket, derefter trykke på den højre knap 3 gange og gentage det hele to gange mere. Alle kender starten på Space Hawk, og det er selvforklarende.

 

Hvad fik dig til at vælge velgørenhedsorganisationen Sea Shepherd til at støtte med en del af overskuddet fra de 20 patronæsker?

Faktisk henvendte Sea Shepherd sig til os med ideen om et fælles projekt. Som vi alle ved, arbejder vi i en branche, der producerer meget affald, og vi syntes, det var passende at give noget tilbage for at gøre verden lidt renere igen.

Hvad tror du er den næste store ting inden for tatovering?

Vi arbejder på det. Hold øje med os!

Hvilke nye produkter vil du forkæle os med næste gang?

Vi bruger altid vores Factory Day til at offentliggøre nye produkter, og på vores Factory Day i september introducerede vi en SOL Nova Unlimited med en slaglængde på 2,5 mm. Vi præsenterede også videreudviklingen af vores legendariske PU II. Den nye PU II er meget mindre og styres fuldstændig intuitivt via en berøringsfølsom skærm. Præsentationens højdepunkt var dog vores altomfattende plejeserie.

Cheyenne Prep og Care Series omfatter ikke kun alle nødvendige produkter fra påføringen af stencilen til den perfekt helede tatovering, men den er også færdigudviklet med en læge, der er specialist inden for sårheling. Alle produkter er designet til perfekt at forberede og behandle huden for at opnå et enestående tatoveringsresultat. Alle fem produkter indeholder stoffer, der understøtter heling, som aldrig tidligere er set i efterplejeprodukter til tatovering.

Særligt bemærkelsesværdigt er Cheyenne Care - Rapid Repair Oil, som anvendes, når du tager en pause i sessionen, umiddelbart efter endt tatovering, og til de første par dage efter - det har en enorm indflydelse på helingsresultatet. Du vil snart få alle detaljerne!

Hvad bringer fremtiden for Cheyenne?

Vi vil gå endnu mere intensivt ind i udvekslingen med tatovører for at skabe løsninger, der gør deres liv nemmere, mere behageligt og mere sikkert!

Stor tak til Richard for at tale med os, og vi håber, du nød at lære om hemmelighederne bag en af branchens mest indflydelsesrige virksomheder! Følg mærket på Instagram eller Facebook, eller gå til Killer Ink-butikken for at finde et stort udvalg af tatoveringsmaskiner, strømforsyninger, nålmagasiner og meget mere!