World Famous er en af de største tatoveringsblækfirmaer i verden, der leverer til kunstnere på alle kontinenter og blandt alle stilarter.

Tidligere i år præsenterede World Famous Ink tatoveringsbranchen for Limitless, en EU REACH-overholdende serie, der er beregnet til at give europæiske tatoveringskunstnere mulighed for fortsat at bruge de dristige og lyse farver, som de er vant til.

Vi interviewede grundlæggeren af World Famous, Lou Rubino, om hvordan tatoveringsbranchen har ændret sig siden hans ungdom, hvorfor virksomheden arbejder så hårdt på at skabe EU REACH-overholdende blæk, og hvad ellers han har i vente for os alle!

Hvornår startede World Famous Tattoo Ink, og hvordan?

Jeg startede World Famous Tattoo Ink i 2012 sammen med min kone Jackie. Dette var efter år med tidligere fremstilling af en anden tatoveringsblækserie med en forretningspartner, som jeg forlod i 2012. Jeg vidste, hvad der skulle til for at blive World Famous, og jeg var nødt til at følge mit hjerte, selvom det betød, at jeg skulle starte helt forfra. Men jeg var ikke i tvivl om, at det ville være det værd!

Kan du fortælle os om det team, der arbejder på World Famous?

Hos World Famous Tattoo Ink har vi det mest fantastiske team nogensinde. Fra salg og marketing og ned til de mennesker, der arbejder på fabrikkens produktionsteam, kvalitetskontrol og R & D. Så mange fantastiske, hårdtarbejdende og dedikerede mennesker. Jeg er meget heldig!

Mange har været med mig siden dag ét og fortsætter med at være kernen i virksomheden og World Famous' mærke. Vi er blevet en familie!

Hvordan har tatoveringsbranchen ændret sig siden World Famous startede?

Mange ting har udviklet sig gennem årene i vores branche og i verden; vi er altid udfordret som virksomhed og som et produkt, der sælges i hele verden. Vi ser mange nye lovforordninger, såsom EU REACH - disse forordninger er meget vanskelige og har skabt nye udfordringer med at teste protokoller og overholdelse af regler og standarder, men vores medarbejderteam har arbejdet ekstremt hårdt for at få det til at lykkes.

Udfordringer holder os oppe på mærkerne. Når du elsker det, du laver, vil du finde en udvej!

Hvordan er World Famous vokset i den tid?

World Famous Tattoo Ink-mærket er vokset enormt år for år. Det er en stor ære at se World Famous' enorme succes, fra at være kun en håndfuld af os, der arbejder på egen hånd, dag og nat i 2012, til vores fantastiske og meget større team i dag. Men vi har stadig formået at bevare det tætte bånd og personlige forhold til vores medarbejdere og kunstnere!

Hvordan vælger du dine sponsorerede kunstnere og Pro Team?

Vores team af kunstnere er også vores World Famous-familie! Vi sætter en stor ære i at vælge det bedste team nogensinde. Stor kunst er selvfølgelig vores førsteprioritet, men for os er det vigtigt at have gode mennesker i teamet, med storartede personligheder, for en sand repræsentation af, hvem vi er.

Vi gør meget ud af at lære vores potentielle teammedlemmer at kende på mange niveauer - ikke kun deres kunst, men hvem de er som person. Vi beder denne person om at være en repræsentant for os og omvendt.

Hvorfor er det vigtigt for alle dine tatoveringsblæk at være veganervenlige og ikke testet på dyr?

Jeg har altid testet mit blæk på mig selv, mine venner og min familie. Jeg ville ikke ønske det anderledes, og jeg har altid haft en passion for naturen. Min ældste søn Louis har længe været veganer og miljøforkæmper, så han har hjulpet med at uddanne mig om bedste praksis. Det er meget vigtigt for min søn, og han har hjulpet mig med at sikre, at min virksomhed holder øje med fremtiden for vores verden. Min søn er veganer hovedsageligt af hensyn til miljøbeskyttelsesformål.

Hvornår begyndte du at arbejde på EU REACH-serien?

Da lovforordningerne blev vedtaget i EU tilbage i december 2019, vidste vi præcis, hvad vores mål ville være for 2021, og vi startede lige efter det nye år med at teste råvarer og søge efter nye indholdsstoffer.

Hvor vigtigt var det at være en af de første på markedet med REACH-overholdende tatoveringsblæk?

MEGET! Hovedårsagen til, at jeg ville være den første på markedet, var at jeg også er tatovør, og vores World Famous-familie af tatoveringskunstnere havde brug for, at vi kom ud med en REACH-overholdende tatoveringsblæk, så de kunne fortsætte med at arbejde og fremstille kunst på det niveau de er vant til, og gøre det, som vi alle elsker at gøre.

Det var en mission at få det gjort - ikke kun for vores team, men også for alle tatoveringskunstnere i EU og for tatoveringsbranchen som helhed. Det er min passion!

Har det været en udfordring at tilpasse sig de nye EU REACH-forordninger?

Ja, det var meget udfordrende. Det tog et helt år med lange arbejdsdage og nætter. Vi arbejdede i weekenderne og gjorde alt, hvad vi kunne gøre for at lykkes med det, så tatoveringskunstnere kan fortsætte med at arbejde i 2022.

Mit team er meget passioneret og dedikeret. Uden hele teamets samarbejde havde det ikke været muligt. Vi brugte en formue på at teste mange forskellige produkter og testede at tatovere dem i huden for at finde de bedst mulige indholdsstoffer og sammensætning, så vi kunne få en tatoveringsblæk af virkelig høj kvalitet, der er REACH-overholdende.

Hvor mange tatoveringsblæk har du i øjeblikket, der er REACH-overholdende?

Masser - med mange flere på vej!

Hvorfor er det så vigtigt for europæiske tatovører at bruge REACH-overholdende tatoveringsblæk?

Det er vigtigt, da det er gældende lov. Hvis du bliver taget i at bruge tatoveringsblæk, der ikke overholder kravene, kan der være bøder og endda mulig fængsel for enhver lovovertræder.

Hvilken feedback har du fået indtil nu om dine REACH-overholdende Limitless tatoveringsblæk?

Vi har fået virkelig mange gode komplimenter for vores REACH-overholdende tatoveringsblæk. Tatovørerne er bare så tilfredse med kvaliteten. De troede ikke, det ville være muligt. Mange sagde, at de ikke engang kan se forskel, og nogle siger, at det er endnu bedre end den oprindelige serie. Det gør mig virkelig glad!

Vil Limitless-serien være World Famous' primære fokus inden for en overskuelig fremtid?

Jeg ser en fremtid, hvor vi sælger Limitless på verdensplan. Mange i andre lande har bedt om at købe det, men vi er ikke i stand til at fylde markedet helt ud, inden for EU, endnu. Derfor er min førsteprioritet at fylde hele EU-markedet, da tatovører i EU ikke kan arbejde uden Limitless, og det er vigtigst, at de kan fortsætte med at arbejde.

Kan du give os et tip om flere kunstnerrækker af Limitless tatoveringsblæk?

Vi vil begynde med mange af de store kunstnere, vi har arbejdet med i så mange år, og få dem i gang igen i EU, såsom AD Pancho, Thomas Carli Jarlier og Silvano Fiato. Åh, der er så mange flere! Det er spændende tider at udgive nogle fremragende nye sæt med disse fantastiske og velrespekterede kunstnere.

For at give dig et fingerpeg om noget nyt, bør du være begejstret for... Jeg kan gøre det. Se efter vores nye sæt med - åh, jeg kan ikke sige det, det vil ødelægge det sjove ved lanceringen. Bare hold øje, da du vil elske dette nye sæt, der kommer snart!

Hvad er det bedste ved dit arbejde? Har du stadig tid til at tatovere?

Jeg tatoverer ikke ret meget længere... jeg er ved at blive gammel! Jeg elsker at tatovere mine venner og min familie, men det er ret få og der er langt imellem nu. Jeg elsker bare denne branche, det er så sjovt, og der er så mange fantastiske mennesker med store talenter. Det er det, jeg elsker allermest; menneskerne.

Er der nogle nuancer fra Limitless-kollektionen, som du især godt kan lide at arbejde med?

A.D. Pancho og Thomas Carli Jarlier sættene er nogle af mine favoritter!

Hvad er dit foretrukne tatoveringsudstyr?

Jeg elsker FK Irons maskiner; min ven Gaston fra FK gør et fantastisk stykke arbejde med sine produkter, og vi deler den samme passion for branchen. Trådløs er fantastisk! Man kan kun elske den store forandring i branchen – jeg var altid en spolemand, indtil trådløs kom frem, og jeg besluttede, at nu blev jeg nødt til at prøve en trådløs roterende pen. Det var fremragende!

Hvad er din foretrukne tatoveringskonference at deltage på?

Jeg elsker Milano-showet og Mikis originale London-show. Begge shows er så velorganiserede, og de gør et fantastisk stykke arbejde med internationale kunstnere. De gør showet til meget avanceret kunst. Jeg elsker det.

Hvilke tatoveringer har du selv, og hvem har lavet dem?

Vel, jeg har nogle meget gamle tatoveringer. En af mine favoritter er en løve, da jeg er født i løvens stjernetegn, og den blev lavet af Ian fra Reading i England. Et andet er et benkunststykke udført af Stephane Chaudesaigues. Mine øverste favoritter er et par stykker, der blev lavet af A.D. Pancho.

Hvad er det næste for Lou Rubino og World Famous Limitless?

Verdensherredømme! Det er det, jeg altid siger, når jeg får dette spørgsmål.

For mig vil jeg bare fortsætte med at gøre det, jeg elsker at gøre. Det er sådan en glæde for mig. Tatoveringsbranchen er en gave jeg er født ind i. Jeg har fulgt i min fars fodspor som tatovør og bragt det op på et helt nyt niveau i en helt ny verden. Hvad kan være bedre? Intet!

Tak til Lou Rubino for den tur ned ad mindernes alle og al sladderen om de nyeste produkter fra World Famous!

Husk at følge World Famous på Facebook og Instagram, og få dit EU REACH-overholdende Limitless tatoveringsblæk fra Killer Ink online-butikken.